Szörf tábor gyerekeknek 2024

  Milyen tábort válasszak gyermekemnek?

  A nyári szünet hasznos, élménydús eltöltése és ennek megszervezése sokaknak jelent fejtörést. Nem könnyű olyan tábort találni, ami a vízparton, jó levegőn, mozgással, tanulással és szórakozással teli felfrissülést ígér… A balatonföldvári Viharsarok Vitorlás Központ szörf táboraiba érkezve azonban hamar kiderül, hogy ezek elérhetőek, ráadásul szuper társaságban, természetes, egészséges és biztonságos környezetben. A táborokban mi azon dolgozunk, hogy mindenki már az első naptól kezdve a csapat részének érezze magát, miközben napról napra ügyesebben mozog a szörfön és sikerélményhez juthat.

  Tisztában vagyunk vele, hogy egyrészt nagy kihívást jelent a digitális eszközök, okostelefonok mellől elcsábítani a fiatalokat még a nyári szünidőben is. Másrészt, hogy számos, az életben fontos kompetenciát nem tudnak az iskolában megtanulni gyerekek a formális keretek között. Ennek érdekében táborainkban a szörfözés technikai képességeinek átadásán kívül az élménypedagógia módszerét alkalmazzuk, ami a közvetlen élményt, tapasztalatot használja fel alapként a tanuláshoz. Ennek keretében strukturált szárazföldi és vízi gyakorlatok által nyílik lehetőség bizonyos szociális kompetenciáik fejlesztésére.

  Mi az, amit az iskolában nem tanítanak?

  Vajon van-e olyan iskolai tankönyv, ami megtanítja nekik, hogy mi a bizalom, a problémamegoldás, az együttműködés, az eredményes vezetés? Nincs? Lehet mondani, hogy ez az iskolai rendszer hibája, de ezek az életben való boldoguláshoz szükséges kompetenciák a szabadtéri sportokkal és az élménypedagógia játékaival kiválóan fejleszthetők.

  „A szörfözés megváltoztatta az életem.”

  – mondta Ádám, 7 évesen élete ötödik szörftáborában. Egyik visszatérő táborosunk valóban sokat
  változott
  az évek során. Eleinte, még csak a deszkán üldögélve mentette a Balatonba katapultált katicabogarak életét. Egy évvel később viszont már komoly erőfeszítéseket tett, hogy újra és újra felhúzza a vitorlát és a strandolókat menekülésre késztetve végigsuhanjon a part melletti hullámokon.

  A szörfözés jótékony hatásai

  A szörfözés egy életre szól…, mert megunhatatlan, mert minden nap más és más helyzet elé állít, amihez alkalmazkodni kell. Nincs két egyforma szituáció… hol hűvös és borzongató szélvihar, hol langyosan simogató szellő érkezik. Ez a sport úgy tanít meg a változó körülményekhez való folyamatos alkalmazkodásra, hogy a tevékenység közben maga a szörfös felfrissül és újjászületik. Nyáron nem is lehet kellemesebb időtöltést elképzelni a Balaton ringató hullámain szörfözésnél. A szörfözés egyik különlegessége, hogy teljesen leköti a figyelmet és észrevétlenül kiragad a mindennapi problémákból. A tábor a szörfözést egy kihívásokkal teli játékká teszi. Ez egyben felszabadító és biztonságos közeget teremt a gyerekeknek. Ez az az érzés, amit minden gyerekeknek át szeretnénk adni ebben a vízi vidámparkban.

  A szörfözés biztonságos kihívás

  A szörfös foglalkozások során kizárólag mentőmellényben szállunk vízre. Vízisport központunk egy hatalmas, zárt területen, árnyas parkban található, sportpályákkal, fövenyes stranddal. A sekély, lassan mélyülő vízszint biztonságos feltételeket teremt a kisebb gyerekeknek is.

  A szörfoktatás korosztályi csoportok szerint bontva folyik, így az életkori sajátosságokat figyelembe tudjuk venni. A tábor teljesen kezdő szintről indul, újrakezdők és visszatérők esetén külön oktatót és tematikát biztosítunk minden tudásszinthez. 10 éves kortól várjuk a gyerekeket, mert azt tapasztaltuk, hogy a náluk kisebbeket még nem igazán köti le igazán a szörfözés. A táborban a szörf tanfolyamhoz viszonyítva itt sokkal több idő jut a gyakorlásra, így nem csak elméletben, hanem gyakorlatban is biztos tudást lehet szerezni. Nagyon fontos, hogy a gyerekek itt egymást tudják motiválni, fontos az, hogy együtt, közösségben gyakorolnak. A jelentkezők a tábor elvégzése után képesek lesznek az önálló szörfözésre.

  Vitorlás vagy szörf tábor?

  A mi tapasztalataink szerint a gyerekek jobban szeretik a szörfözést. mint a vitorlázást. A szörf kevésbé technikai sport, vízhez közelebbi élményt nyújt. A kisebb gyermekek számára sem félelmetes, bármikor le lehet ugrani róla, és lehet vele sétálni a kis vízben.
  A táborban mindenki saját szörföt kap és önállóan tud gyakorolni, szemben a vitorlás táborokban elterjedt módszerrel, amikor egy hajóban több gyermek ül, de csak egyvalaki (a legnagyobb) vitorlázik. A szörffel erősebb szélben is biztonságos gyakorolni a part melletti kis vízben, így nagyon ritka, hogy az időjárás miatt egyáltalán nem tudunk szörfözni.

  Jelentkezz most a felejthetetlen élményekért!

  A tábor szinte összes tevékenységére jellemző a ciklikusság és a visszacsatolás rendszere. A tábor első pillanatától kezdve odafigyelünk arra, hogy a gyerekek megismerjék és elfogadják egymást. Velük együtt, közösen alakítjuk ki a tábor alatt elérendő személyes célokat, a betartandó szabályokat (szörftáboros “szerződést” írunk), amihez utána mindenki tartja magát. A tábor során gyűjtött élményeket a búcsúzás során szó szerint „bepalackozzuk” és palackpostába sűrítve postára adjuk… a Balatonon. Ezek azok a pillanatok, amikor eldől, hogy ennek a történetnek lesz még folytatása.

  Hívás Email Időjárás Útvonal