Gyakran ismételt kérdések

Tanfolyamainkat mindenkinek ajánljuk, tíztől száz éves korig. Mint minden vízisportnál,a biztos úszni tudás itt is elengedhetetlen. A vitorlázás, szörfözés nem igényel különösebb fizikai felkészültséget, vagy bármilyen előképzettséget. Tanfolyamainkon minden alapvető elméleti és gyakorlati ismeretet átadunk, ami a part menti vitorlázáshoz szükséges.

A hajó vagy szörf vezetőjének rendelkeznie kell a hajó vezetéséhez szükséges elmélet és gyakorlati ismeretekkel,és biztos úszni tudással.Ezt köteles aláírásával is igazolni. A jelenleg hatályos szabályozás szerint csónakot, illetve vízi sporteszközt 14 éves kortól lehet önállóan vezetni. A hajóhoz tartozó minden kötelező felszerelést és mentő eszközt (mentőmellény) biztosítunk.

Mint minden vízhez közeli tevékenységnek, a vitorlás sportoknak is vannak bizonyos kockázatai. Ezzel a hajó vezetőjének tisztában kell lennie, hiszen ő felel a hajó és a legénység anyagi és testi épségért. Tanfolyamainkon minden szükséges biztonsági ismeretet átadunk, ezek betartásával a kockázatok minimálisra csökkenthetők. Ha valaki mégis olyan helyzetbe jut, amit önállóan nem tud megoldani, mentőhajónk folyamatosan készen áll.

Vízisport központunkban korlátozott számban. de lehetőség van szörf-felszerelés, csónak, vagy vitorlás tárolására, akár egész szezonra is. Kérjük a részletekért keress minket a megadott elérhetőségeink egyikén.

Sajnos igen, de az élmény megfizethetettlen! 😉

A szörfözés elsősorban az egyensúlyérzéket és a koordinációs képességeket fejleszti, illetve huzamosabb idő után az állóképességre is pozitív hatással van. Az instabilitást eleinte nehéz megszokni, de épp emiatt gyakoroljuk a kezdőkkel a deszkán való egyensúlyozást, és a helyváltoztatást. Ez a sport egységesen és arányosan fejleszt minden izomcsoportot, és – helyes technika mellett – egyáltalán nem terheli az izületeket.

Ki hitte volna, hogy strandolás közben is fejleszthetjük fittségi állapotunkat!? 😉

A fordulás megtanulásához a 4 órás szörftanfolyamra van szükség, a gyakorlat eddig azt igazolta, hogy a legtöbb kezdő szintről induló tanuló a 4. órára jut el olyan szintre, hogy mindkét irányba biztonságosan meg tudjon fordulni.

A fürdőruhán kívül érdemes még erős napsütés esetén hosszúujjú fehér pólóval és sapkával készülni. Vitorlázáshoz erősen ajánlott cipő használata, főleg erős szél esetén, amikor egy megcsúszásnak kellemetlen következményei lehetnek.

Nem szükséges, vizsga vagy engedély vitorláscsónak vezetéséhez, azonban a kormányosának rendelkeznie kell a hajó vezetéséhez szükséges elmélet és gyakorlati ismeretekkel.

Ha még nem rendelkezel a szükséges tudással jelentkezz egyik intenzív 2 napos vitorlás tanfolyamunkra: https://viharsarok.hu/taborok-es-tanfolyamok/vitorlas-tanfolyam/

Lenne egy új kérdésed ?

    Hívás Email Időjárás Útvonal