Intenzív vitorlás tanfolyam

Szeretnél szert tenni olyan magabiztos vitorlázó tudásra, hogy nyáron már a barátaidat, a családodat, vagy a párodat vihesd ki önállóan?

Jelentkezz most a balatonföldvári Viharsarok Vitorlás Központ intenzív vitorlás tanfolyamára, hogy nyáron már önállóan vezethess vitorlás hajót! A szuper intenzív tanfolyamon egy hétvége alatt használható vitorlázó tudást fogsz szerezni.

BELÉPŐ A VITORLÁZÁS VILÁGÁBA

Sokáig a vitorlázás csak egészen kevesek számára volt elérhető. Szerencsére most már nem kell elit klub tagjának lenned, vagy saját hajót, esetleg vízparti telket vásárolni ahhoz, hogy vitorlázhass. A jolle vitorlásokkal megnyílt az út a vitorlázás „demokratizálódása” felé.

A vitorlázás első ránézésre nem olcsó mulatság, és technikailag is nagyon összetett. Mi azonban egy olyan ajánlatot raktunk össze, amely nagyon jó ár-érték arányt képvisel a hazai palettán. Tanfolyamunkon a vitorlázás elméleti és gyakorlati alapjait is elsajátíthatod, mely mindössze egy hétvégédet veszi igénybe.

Ha nem szeretnél százezreket költeni a jogosítvány megszerzésére, vagy több milliót hajóvásárlásra, tanfolyamunk kiváló lehetőség arra, hogy megismerkedj a vitorlázással.

Fontos tudni, hogy tanfolyamunkon az ún. Kalóz (Pirat) vagy Zugvogel típusú, tőkesúly nélküli hajóval szállunk vízre, melyben maximum 3-4 felnőtt fér el. Ez a típus a legalkalmasabb arra, hogy az irányítást a lehető leghatékonyabb módon elsajátítsd. Ennek a hajótípusnak a vezetéséhez nem szükséges hajóvezetői engedély. Az itt szerzett tudás teljes egészében hasznosítható nagyobb hajókon is, sőt, tapasztalt vitorlázók, és a legsikeresebb versenyzők szerint igazán jól csak kishajón lehet megtanulni vitorlázni.

Tanfolyamainkra gyakran jelentkeznek olyan résztvevők, akik épp a hajóvezetői jogosítványos tanfolyamra készülnek, és szeretnének többet gyakorolni. Sőt olyanok is, akiknek már megvan a jogosítványuk, mégsem elég magabiztosak az önálló hajóvezetéshez. Az elegendő gyakorlat megszerzéséhez a „nagyhajós” tanfolyamon sokszor nincsen idő, hiszen gyakran 6-7 ember ül egy hajóban és kevés alkalom van a saját tapasztalatok megszilárdítására. Mi erre is szeretnénk lehetőséget adni kiscsoportos, kishajós tanfolyamainkon.

 

RÉSZTVEVŐK VISSZAJELZÉSEI

 “A tanfolyam lényegre törő, sok a gyakorlati elem, az elmélet pont jó, nem sok, de éppen elég. Mindenki kedves és segítőkész volt. Úgy érzem, megszereztem azt a tudást, ami egy ilyen vitorlás vezetéséhez szükséges

László

 “Hasznos, kifejezetten élvezetes és érthető volt az oktatás. Megfelelőek voltak a csónakok, szerencsénk volt a széllel. Közvetlenek és barátságosak voltak az oktatók. Köszönjük!”

Áron és Kinga

KISCSOPORTOS, GYAKORLATIAS OKTATÁS

Tanfolyamainkra min. 3 max. 12 főt fogadunk, így szeretnénk biztosítani azt, hogy minden tanítványunk elegendő gyakorlatot és saját tapasztalatot szerezhessen a hajóvezetésben.

A kiscsoportos tanfolyamon max. 3 fő jut egy vitorlás oktatóra. A 2 napos tanfolyam alatt a hajókban folyamatosan cserélgetjük a résztvevők között a kormányost, illetve több hajó esetén forgatjuk az oktatókat is a csoportok között. Ezzel azt szeretnénk elérni, hogy minél többféle oktatási stílust megtapasztaljanak a résztvevők és többféle visszajelzés kapjanak.

MIÉRT ÉRDEMES KISHAJÓVAL MEGTANULNI VITORLÁZNI?

A tanfolyamunkhoz biztosított hajókon sokkal jobban meg lehet tanulni vitorlázni, mint a tőkesúlyos, nagyhajókkal. A svertes vitorlás hajók (jollék) könnyebbek, gyorsabbak, jobban manőverezhetők, mint a tőkesúlyos nagyhajók, ezért a tanulás sokkal könnyebb és élvezetesebb velük. Számos olyan részlet, és gyakorlati fogás van, amit egy több tonnás hajón lehetetlen megtanulni, egy kishajón viszont kiválóan meg lehet érezni. Az irányítás itt közvetlenebb, valós, azonnali visszajelzés érkezik a tanítványhoz  a vitorlást érő erőkről. Ezért tartják úgy, hogy igazán jó vitorlázó csak abból válik, aki kishajón kezdi a vitorlázást. Kis merülésük miatt a jollék kiválóan alkalmasak a part menti vízfelületek feltérképezésére, de akár hosszabb túrára is alkalmasak. Használatuk a Balatonon nem engedélyköteles.

MIRE VÁRSZ? JELENTKEZZ MOST, ÉS BIZTOSÍTSD A HELYED TANFOLYAMUNKON!

Még mindig vannak kétségeid?

 • „Szeretnék jelentkezni, de mit fog addig csinálni a családom/barátom/barátnőm”

A legjobb megoldás, ha sikerül a partneredet is rábeszélni a tanfolyamra, később nagyon jól fog jönni, ha mindketten tudjátok vezetni a hajót. Mivel valószínűleg sokat szeretnél majd vitorlázni, jobb ha nem egyedül teszed.

 • ”Lány/nő létemre biztosan egyedül leszek a tanfolyamon”

Meg fogsz lepődni, de nagyjából ugyanannyian jönnek a tanfolyamainkra nők, mint férfiak. Sőt nagyon sok igazán lelkes női vitorlázónk van!

 • “Ezek a kis hajók elég biztonságosak? Mi lesz, ha beleesek a vízbe?”

A tanfolyamon külön figyelmet szentelünk a biztonságnak. Minden hajón tapasztalat oktató lesz, és szándékosan átvesszük a veszélyhelyzetet, köztük a borulást is. Így amikor egyedül fogod vezetni a hajót, már tudni fogod, mire számíthatsz, mi a teendő.  Szerencsére a Balatonon nagyon ritkán van igazi veszélyhelyzet, általában az óvatlan strandolók/ vízibiciklisek kerülnek bajba

 • „Nem fér bele, túl sok munkám van.”

Mégis, mikor lesz kevesebb? Adj egy esélyt magadnak, hogy a jól megérdemelt szabadidődet azzal tölthesd, amitől jobban érzed magad. Mi nem mondjuk azt, hogy kapcsold ki a WIFI-t és ki se nyisd a laptopodat. A programokból úgy és annyit veszel ki, amennyit szeretnél.

A TANFOLYAM FELÉPÍTÉSE

A két nap alatt a nyolc órás oktatás magában foglalja a vitorlázáshoz szükséges alapvető elméleti és gyakorlati ismeretek elsajátítását, és a szükséges gyakorlat megszerzését. A tanfolyam vizsgával zárul, a megszerzett vizsgával a jelentkezők jogosultak lesznek vitorlás csónakok vezetésére és bérlésére (6,2 m hossz és 10 nm vitorlafelület alatti vitorlások).

A vitorlástanfolyam tartalmazza a vitorlázáshoz szükséges összes alapvető elméleti és gyakorlati ismeretet. A résztvevők a tanfolyam mellé  egy, az elméleti részeket tartalmazó részletes információkból álló kis füzetet kapnak. Amit meg fogsz tanulni nálunk:

 • Vitorlázás elmélet, szélkör
 • Hajó részei, alkatrészek, kötelező tartozékok
 • Hajó fel- és leszerelése
 • Felkészítés indulásra, indulás
 • Menetirányok, manőverek
 • Megállás, kikötés
 • Vitorlás csomók
 • Meteorológiai, biztonsági ismeret

 

IDŐPONTOK

Májustól minden hétvégén, illetve főszezonban csütörtökön indulnak tanfolyamaink.

A hétvégi tanfolyamok szombat-vasárnap 10-től 16 óráig tartanak (de. 10-12, du 14-16). Mindkét nap ebédszünetet tartunk, melyre ajánljuk a 700 méterre (8 perc sétára) található vitorlás kikötő vendéglátóegységeit (Marina Gyros, Csigaház Étterem) vagy a strand saját éttermét (Mamzi Bár).

FIZETÉS

A jelentkezés után e-mailben fogjuk felvenni a kapcsolatot. A jelentkezéshez 10.000 Ft előleget kell fizetni átutalással, a fennmaradó részt pedig a tanfolyam kezdetekor kell fizetni (készpénzzel vagy bankkártyával, vagy SZÉP-kártyával). FONTOS, hogy csak az OTP SZÉP-kártyát tudjuk elfogadni.

 

 

Hétvégi intenzív vitorlás tanfolyam

45 000 Ft-tól
 • Vitorlázás elmélet, szélkör
 • Hajó részei, alkatrészek, kötelező tartozékok
 • Hajó fel- és leszerelése
 • Felkészítés indulásra, indulás
 • Menetirányok, manőverek
 • Megállás, kikötés
 • Vitorlás csomók
 • Meteorológiai, biztonsági ismeret

Intenzív vitorlás tanfolyam csüt-péntek

39 000 Ft-tól
 • Vitorlázás elmélet, szélkör
 • Hajó részei, alkatrészek, kötelező tartozékok
 • Hajó fel- és leszerelése
 • Felkészítés indulásra, indulás
 • Menetirányok, manőverek
 • Megállás, kikötés
 • Vitorlás csomók
 • Meteorológiai, biztonsági ismeret

Hívás Email Időjárás Útvonal