Tarifa 2020

Szörfözz velünk 2020-ban Tarifán, Európa szörfös fővárosában!

Európa legdélebbi csücskében koncentrálódik minden, amit egy aktív téli nyaralástól várhatsz! 10 km hosszan elnyúló, sportolásra csábító, homokos óceán part, ahol nyáron szinte egy gombostűt sem lehet leejteni… A szörfösök mekkájaként is emlegetett dél-spanyolországi város télen viszont olyan mintha csak Téged várna. Kellemes 18-20 fokos alaphőmérséklet, Afrika felől fújó meleg szél, nyüzsgő éjszakai élet, alacsony árak. Tarifa mór óvárosában az életvidám, barátságos helyieket követve könnyen a kulináris mennyországban találhatod magad. Ha ráunnál a szörfleckékre vagy a homokdűnéken való sétákra, pár órányi autóúttal felfedezheted a Malaga-Sevilla-Granada körút változatos kultúráját.

 

Hagyd itt a telet és gyere velünk szörfözni !

A tél még korántsem ért véget, és Neked már minden energiatartalékod lemerült. Az ablakon kinézve megint ugyanaz a helyzet fogad: hideg, szürke, esős, nyálkás idő van. Nincs kedved sehová menni. Fáradt vagy, úgy érzed, hogy az energiaszinted és a teljesítményed folyamatosan csökken, nincs kedved semmihez. Az ünnepek az utolsó maradék kis energiáidat is felemésztették…

A tavaszig még több hónapot kell várnod.

Szeretnél végre elutazni, hogy feltöltődhess, de a síelés és a téli sportok nem a Te világod… A legjobb esetben is csak áprilisban láthatod újra a napot és érezheted a bőrödön a simogató napsugarakat. Hogyan fogod mégis kibírni addig???

“… Képzeld el, hogy a tél kellős közepén fürdőruhában fekszel a homokos tengerparton és a nap meleg sugarai kényeztetnek …”

A téli fényhiány miatt talán lehangolt vagy!? Ennek egyik oka az lehet, hogy télen nem termelődik elég a szerotonin nevű boldogsághormonból. A tengerparti klímának köszönhetően viszont több fény juthat a szervezetedbe, így több termelődik a jókedvhormonból. A túlzott napozással nem árt vigyázni, viszont a napfénynek számos pozitív hatása is van, így például jelentősen ösztönzi a D-vitamin-termelődést, ami:

 • javítja a teljesítőképességet
 • erősíti az immunrendszert
 • élénkítő és vérnyomáscsökkentő hatású
 • sőt pozitív hatással van a csontsűrűségedre is.

Mi lenne, ha a 2020-as évedet azzal indítanád, hogy egy tengerparti szörftúrán veszel részt?

Szinte hihetetlenül hangzik, de nem az! Kezdj el végre Magaddal foglalkozni!

A Viharsarok Oktatói Csapatával a 2020-as évtől elindítjuk külföldi utazásainkat! Mire számíthatsz, ha Velünk tartasz?

 • A szörfös nyaralásod után úgy érzed majd, mintha kicseréltek volna, a problémákat könnyebben meg tudod oldani.
 • Testileg-lelkileg felfrissülsz, kész leszel az új kihívásokra.
 • Büszke leszel magadra, hiszen már az év elején(!) tettél valamit azért, hogy nyáron már ne remegő lábakkal állj rá a szörfdeszkára.
 • A homokos tengerpart könnyebb terepet jelent akkor is, ha még kezdő vagy, mivel itt Te választhatod meg, hogy hol, milyen mélységben indulsz el.
 • Ha szeretnél fejleszteni a technikádon, vagy kipróbálnád magad egy új környezetben, akkor ez most erre a megfelelő alkalom!
 • Ha ki nem állhatod a zsúfolt strandokat és a nyári főszezonban hömpölygő turistahordákat, akkor ennél jobb időpontot nem is választhatnál a tengerparti utazásra.
 • Az a célunk, hogy a lehető legtöbbet kihozzuk az utazásodból.

Figyelünk a Te igényeidre és arra, hogy testileg és szellemileg is feltöltődj!

Tarts velünk, ha a szörfözés mellett

 • … szívesen bebarangolnád velünk a környékbeli városokat, látnivalókat
 • felfedeznéd velünk Andalúzia autentikus gasztronómiai kínálatát
 • … szeretnél egy kis saját időt is magadnak (futás a tengerparton, napozás), nem csak közös programokat
  nyitott vagy arra, hogy új emberekkel ismerkedj meg, akik Hozzád hasonlóan gondolkoznak: szeretik a természetet, és a szörfözésre nem csak mint egy sportra gondolnak.

Ha még mindig vannak kérdéseid, olvass tovább!

 • „Szörfözni? Télen? Biztos, hogy szétfagyunk.”

A nyári szezonhoz képest valóban hűvösebb van itt is, de egy 3-5 mm-es neoprén ruhában még tökéletesen lehet mozogni. Mi is ezzel készülünk. Ha még kezdő szinten vagy több időt töltesz el a deszkán, mint a vízben.

 • „Még soha nem szörföztem a Balatonon kívül, esélytelen vagyok.”

Meg fogsz lepődni a válaszon, de tengeren sokszor könnyebb dolgod van. Ennek oka, hogy egyenletesebb a szél, mivel nagyobb légköri jelenségek alakítják az időjárást, nincsenek benne olyan széllökések és változó méretű hullámok, mint a Balatonon.

 • “Egyedül nem akarok menni, úgysem ismerek senkit.”

Az utazásokat 10 fős csoportokban indítjuk, a balatoni felnőtt táborainkhoz hasonlóan itt is az a célunk, hogy egy szörfös közösséget építsünk, ahol új ismeretségek, akár barátságok alakulnak ki. Mi is szeretnék megismerni Titeket, ezt sokszor inkább segíti, ha egyedül és nem baráti társasággal jöttök.

 • „Nem fér bele, túl sok munkám van.”

Mégis, mikor lesz kevesebb? Adj egy esélyt magadnak, hogy a jól megérdemelt szabadidődet azzal tölthesd, amitől jobban érzed magad. Mi nem mondjuk azt, hogy kapcsold ki a WIFI-t és ki se nyisd a laptopodat. A programokból úgy és annyit veszel ki, amennyit szeretnél.

Hívás Email Időjárás Útvonal