Kedves Érdeklődők!

Megkezdődött a jelentkezés a 2022-es felnőtt szörftáborainkba!

Sok szeretettel várunk Téged is! Kezdőként és visszatérőként is ajánljuk…

 

Egész héten a városban vagy és már alig várod, hogy végre kiszabadulj a szürke hétköznapokból…

Szeretnél minél több időt a szabadban, friss levegőn, mozgással és aktív pihenéssel tölteni. A konditermi, fitneszgépes edzések nem a te világod. Szeretnél egy olyan új mozgást beépíteni az életedbe, ami szellemileg és fizikailag is teljesen felfrissít; fejlődésre késztet és önmagában is élvezetes. Elemi érdeked, hogy frissen, kipihenve és feltöltődve tudj újra belevágni a mindennapi kihívásokba.


Egy nap a városban … teljesen kikészít.

Képzeld el, hogy a jól megérdemelt szabadidődet inspiráló, természetes környezetben, aktívan töltöd el. A szabadon, saját magad által választott kihívásokat teljesítve folyamatosan növeled az önbizalmadat és motivációdat. A munkahelyi, iskolai stresszt teljesen hátrahagyva, a megszokott környezetedből kilépve végre igazán feltöltődhetsz új élményekkel.

Úgy érzed, hogy nem fér bele az idődbe?

A szörfözést megtanulni néhány nap is elég lehet, viszont, ha már elsajátítottad az alapokat, egy életre szóló lehetőséget adsz magadnak arra, hogy ebben az izgalmas, természetközeli sportban leld örömödet.

Egy óra szörfözés … és úgy érzed, mintha kicseréltek volna. 🙂

Tegyél valamit már most azért, hogy jobban érezd magad a bőrödben!

Csatlakozz a szörfös közösségünkhöz, és tölts velünk egy hetet a Viharsarok Vitorlás Központban a Balaton partján! Tapasztald meg a vízparti környezet és a vízisportok jótékony hatásait! A vízisportoknak, és elsősorban a szörfözésnek számos pozitív hatása van a testi és lelki jól-létedre.

Miért érdemes elkezdened a szörfözést?

Library of tick icon freeuse library png files ▻▻▻ Clipart Art 2019Alaposan megdolgoztatja a törzsizmaidat!

A deszkás sportok, de különösen a szörfözés folyamatosan dolgoztatja a törzsizmokat, a hullámokon való egyensúlyozás állandó mikromozgásokat igényel, ezáltal olyan izmokat is megmozgat, amiket a hétköznapokon egyáltalán nem használsz. A törzsizmaid megerősítésével az ülőmunka miatt kialakuló nyak- és hátfájást, hanyag tartásodat is javítod. Sok más mozgásformában is kamatoztatni tudod a mélyhátizmok, has-és farizmok erősítését. A törzsizmok fokozatos megerősítésével a sportsérüléseket, illetve az ülőmunkából fakadó gerincproblémák (pl.: porckorongsérv) kialakulásának esélyét is csökkented.

Library of tick icon freeuse library png files ▻▻▻ Clipart Art 2019Úgy fejleszti az egyensúlyérzékedet, hogy nem kell megerőltetned magad!

A szörfözés gyakorlásával szuper egyensúlyérzékre tehetsz szert, amit minden más sportban előnyt jelent, és a hétköznapokban is nagyon hasznos. Búcsút inthetsz a csúszós padlóktól és jeges járdáktól való félelemnek, mert nem fogsz többet elesni. Az instabil helyzeteket igénylő más sportokban is fejlődni fogsz, mint például a Stand Up Paddle evezés, gördeszkázás, vagy télen a síelés, snowboardozás.

Library of tick icon freeuse library png files ▻▻▻ Clipart Art 2019Szörfözés alatt akár 1000 kalóriát is elégethetsz 1 óra alatt!

Az élmény és az adrenalin miatt viszont észre sem veszed, hogy mennyit dolgozik a tested. Szörfözés után szinte bármit megehetsz. A profi és kezdő (tanuló) szörfösök akár 1000, de egy hobbi szörfös is legalább 500 kcal kalóriát égetnek el óránként. Szörfözés közben is sok folyadékot és sót veszít a szervezeted, de mindezt nem érzed meg úgy, mint a szárazföldön végzett edzéseknél. Itt elkerülheted az edzések során kialakuló túlhevített állapotot és közben bármikor felfrissítheted magad a vízben. Kezdőként még nem végzel olyan gazdaságos mozgásokat, így emiatt jóval több kalóriát égetsz az első órákban. Később már egyre letisztultabb, „gazdaságosabb” lesz az energiafelhasználásod, így kevésbé fogsz elfáradni és újabb kihívások után nézhetsz (nagyobb vitorla, kisebb deszka választása, erősebb szél).

Library of tick icon freeuse library png files ▻▻▻ Clipart Art 2019Kezdőként is bátran vágj bele! Sosem késő elkezdeni… 🙂

Kezdőként a szörfözésre szánt idő jó részét azzal töltöd, hogy próbálsz megállni a deszkán. Eközben a láb-és törzsizmaid az egyensúlyozásban vesznek részt, a váll-, hát-, kar-és hasizmok pedig a szörfvitorlában ébredő erőnek tartanak ellen. Ha beleesel a vízbe és úsznod kell, vagy amikor a deszkára kell felhúznod magad, szintén komoly fizikai munkát végzel. Szerencsére mindezt nem érzed megterhelő erőkifejtésnek, mert a víz, a hullámok, a napsütés kellemessé és élményteli kihívássá teszi a kezdeti lépéseket is.

Library of tick icon freeuse library png files ▻▻▻ Clipart Art 2019A szörfözést nem érzed fárasztónak, mert élvezetes!

Miközben arra koncentrálsz, hogy ne essél le a deszkáról, vagy akár 50 km/h sebességgel száguldasz a vízen, nincs időd a fáradtságra gondolni. Ez azt jelenti, hogy sokkal tovább bírod a gyakorlást, mintha a szárazföldön edzenél. Egy felmérés szerint az átlagos szörfös napi 6 órát is gyakorlással tölt, anélkül hogy egyáltalán észrevenné, hogy telik az idő.

Library of tick icon freeuse library png files ▻▻▻ Clipart Art 2019A kezdeti lépéseket biztonságos környezetben tudod velünk begyakorolni!

A gyakorlásra a Balaton déli partjánál ideálisabbat nehéz lenne elképzelni. A sekély víz, és a többnyire part felé fújó szélben, Közép-Európa legnagyobb édesvízi tavában ideális feltételek mellett tehetsz szert az alapokra. A szörfözés a vízi sportok közül azért is a legélvezetesebb, mert teljesen részévé válunk a természetnek: a hullámoknak, a víznek, a szélnek, a szikrázó napsütésnek, miközben konkrétan a kezünkben tartjuk az irányítást.

Csendélet szörfözés után a Viharsarok Vitorlás Központban (Fotó: Sebestyén Blanka)

MIT FOGUNK CSINÁLNI A SZÖRFTÁBOR ALATT?

Nem könnyű megtalálni a tökéletes összhangot a sportolás és regenerálódás, az aktív és a passzív pihenés között. Több évtizedes szörfös és utazós tapasztalatunk alapján úgy érezzük, hogy sikerült megtalálnunk az egyensúlyt, és egy olyan programot állítottunk össze, amiben a szörfözés és vízisportok kipróbálása mellett nagy hangsúlyt fektet a Te pihenésedre és feltöltődésedre is. Elsősorban persze a szörfözés lesz a fő program, de emellett igyekeztünk olyan változatos tevékenységeket találni, amit mi is szívesen csinálunk, és jól kiegészítik egymást. Helyismeretünk segítségével elviszünk a kedvenc helyeinkre, legyen az egy titkos öböl Tihanyban, kilátó a nádasban, vagy egy helyi termelő bor-és sajtkóstolója. A programokat az időjárás és a csapat kondíciójának megfelelően válogatjuk össze. Persze, ha úgy érzed, hogy Te inkább lazítanál a bázison a függőágyban, vagy az estét egy könyv, vagy a családod társaságában töltenéd, nyugodtan megteheted. Semmi nem kötelező a táborban. A tábor alatt az aktuális időjárás- és szélhelyzettől függően, illetve az aktuális csapat döntése alapján állítjuk össze a programot.

EZEKRE A PROGRAMOKRA SZÁMÍTHATSZ:

 • WINDSURF sekély és mély vízben a Balaton legszebb spot-ján, kilátással Tihanyra.
 • Kajak / SUP túra a szántódi öböl SECRET SPOT-jára.
 • SUP JÓGA és RELAXÁCIÓ naplementében.
 • Stability Workout, EGYENSÚLY FEJLESZTŐ edzések.
 • VITORLÁZÁS svertes kishajóban.
 • CSAPATÉPÍTŐ, együttműködésre alapuló játékok.
 • KÖZÖS vacsora a helyi éttermekben vagy GRILLEZÉS a parton.

Csapatkép 2019 (Fotó: Szakács Péter)

LEFOGLALNÁD A HELYED? Könnyű dolgod lesz…

Töltsd ki az alábbi űrlapot! Mi hamarosan visszaigazolást küldünk az e-mail címedre! A kiválasztott tábor árának 50%-át átutalva tudod biztosítani a helyed a SURF & CHILL CAMP-be.

  KORÁBBI SZÖRFTÁBOR RÉSZTVEVŐK VISSZAJELZÉSEI

  “Kicsit előítéletesen indultam neki a hétvégének, mivel a Balaton környékén kevés olyan hely van, ahol minőségi szolgáltatást lehet kapni szörf, SUP -bérlés, oktatás terén. Azt kell mondjam, hogy nagyon pozitívan csalódtam.

  Dani

  “Sosem gondoltam, hogy felnőttként is lesz lehetőségem táborozni. Rengeteg élménnyel lettem gazdagabb a tábor alatt, sokkal többet adott, mint amire számítottam.

  Dóri

  “Hihetetlenül élveztem a tábort, köszönöm, hogy bevezettetek a windsurf világába. Voltak nehéz pillanatok, sokszor visszaejtettem a vitorlát, de látva, hogy milyen figyelemmel kíséritek mindenkinek az egyéni haladását, egy pillanatig sem éreztem, hogy nem tudom megcsinálni. Biztos, hogy még jövök még Hozzátok és folytatom, amin elindítottatok.

  Judit

  Szárazföldi szimulátor élmények (Fotó: Nagy Kinga)

  MIÉRT KÜLÖNLEGES ÉLMÉNY A WINDSURF?

  “ A legfontosabb az volt, hogy amíg szörföztem, teljes mértékben ki tudtam kapcsolni az agyamat és ez felért egy meditációval…

  Noémi

  “Én szeretek összhangban élni a természettel… igazodni hozzá, elfogadni, megérteni. Ami nagy újdonság volt számomra, az az, hogy összhangba kerülhettem a széllel, és amikor egyensúlyba kerültek az erőink, minden erőfeszítés és izommunka nélkül belefeküdtem a vitorlába és csak hagytam, hogy vigyen a szél.

  Zita

  Esti levezetés – relaxáció SUP deszkán (Fotó: Szakács Péter)

  “A SZEMÉLYES FEJLŐDÉSEM volt a legnagyobb élmény számomra, már keskenyebb deszkával és nagyobb vitorlával voltam a vizen, mint a legutóbbi táborban.

  Ádám

  “Nekem a táborban a kedvességetek, a figyelmetek, a türelmetek volt a legnagyobb ajándék. Na és persze a gettószörfözés… Hát, az tényleg fantasztikus volt.

  Anita

  Vajon melyikük  a tanítvány? Ti felismeritek?  (Fotó: Szakács Péter)

  “Én igazából csak jókat tudok mondani Rólatok. Szerintem nagyon jó Bennetek, hogy jól tudtok magyarázni, érthetően kicsik-nagyok számára; az, hogy TÜRELMESEK VAGYTOK és jó, hogy sose vagyunk olyan sokan, így MINDENKIRE ODA TUDTOK FIGYELNI, javítani a hibákat, a szimulátoron mindenki kipróbálhatja a szárazföldi szörfözést is. Ami még jó szerintem, hogy MINDIG ELMONDHATJUK A VÉLEMÉNYÜNKET, és hogy MEGBESZÉLJÜK A NAP VÉGÉN, hogy kinek, hogy ment és mi az, amin javíthatna.

  Misi

  Szántód – SECRET SPOT (Fotó: egy résztvevő saját képe)

  KINEK SZÓL A SURF & CHILL CAMP?

  Itt a helyed, ha szeretnéd aktívan, sok mozgással a Balaton parton tölteni a nyarat, de azért nem veted meg a függőágyban heverészést sem. Nyitott vagy arra, hogy megtanulj egy új sportot és próbára tedd magad. Szeretnéd megerősíteni az önbizalmadat és szeretnél nyugodtabbá, energikusabbá válni. A természet, különösen a víz közelsége megnyugtat, feltölt. Megoldást keresel a stresszes élethelyzetekre, szeretnéd kitisztítani a gondolataidat. Kiegyensúlyozottabb életmódra vágysz, amiben végre egyensúlyba kerülnek a munkahelyi, családi feladatok és a magadra fordított idő. Szeretnél egy olyan pozitív kis közösség részévé válni, akiknek a windsurf már évek óta az életük szerves része.

  KIK VAGYUNK?

  Oktatói csapatunk 2010 óta foglalkozik szörf-és vitorlásoktatással. Fiatalok, egyetemisták, helyiek, budapestiek, külföldiek.. a közös bennünk, hogy szeretnjük a szörfözést, és a jó társaságot 🙂 Többen versenyzőként kezdtük a sportot, majd váltunk oktatóvá, mert örömmel töltött el minket, ha tudásunkat a szabadidős és rekreációs szinten is továbbadhatjuk. A nyári szezont a Balaton partján töltjük, táborokat, tanfolyamokat szervezünk, ősszel és télen pedig külföldi spot-okat fedezünk fel. Szeretnénk, ha ráéreznétek a szörfös életérzésre és előbb-utóbb a külföldi kalandjainkhoz is csatlakoznátok!

  Imádjuk azt amit csinálunk, és szeretnénk a szeles vízisportok élményét minél több embernek átadni. Szeretünk emberekkel foglalkozni, és az oktatás során személyre szabott fejlődést igyekszünk elérni a táborok alatt is.

  MIKOR LESZ 2022-BEN FELNŐTT SZÖRFTÁBOR?

  ELŐSZEZON:

  • 2022 április 29 – május 1. (péntek-vasárnap) 3 napos: 45 000 Ft
  • 2022 május 20 – május 22. (péntek-vasárnap)3 napos: 45 000 Ft
  • 2022 június 4-6 (szombat-hétfő Pünkösd) 3 napos: 45 000 Ft

  FŐSZEZON:

  • 2022 június 12–17. vasárnapi érkezés, hétfő–péntek (5 napos: 79 000 Ft)
  • 2022. július 8 – 10. péntek-szombat-vasárnap (3 napos: 49 000 Ft)
  • 2022. július 17–22. vasárnapi érkezés, hétfő–péntek (5 napos: 79 000 Ft)
  • 2022. július 31 – augusztus 5. vasárnapi érkezés, hétfő–péntek (5 napos: 79 000 Ft)
  • 2022. augusztus 19–21. péntek-szombat-vasárnap (3 napos: 49 000 Ft)

  UTÓSZEZON:

  • 2022. szeptember 2-4. péntek-szombat-vasárnap (3 napos: 49 000 Ft)
  • 2022. szeptember 16-18. péntek-szombat-vasárnap (3 napos: 49 000 Ft)

  MIT TARTALMAZ A SZÖRFTÁBOR ÁRA? 

  A strandbelépőt, a szörfoktatást és az összes szárazföldi és vízi eszközünk (szörf, kajak, SUP, stability board stb.) használatát, szárazföldi és vízi jógaórákat, edzéseket, közös sportprogramokat, levezető strechinget a szörfözés után.

  MIT NEM TARTALMAZ AZ ÁR?

  A szállás, az étkezések, az italok, és a kiegészítő programok (KULTKIKÖTŐ szabadtéri színház, borkóstoló, étterem, stb.) díjait.

  MI TÖRTÉNIK, HA MÉGSEM TUDOK ELJÖNNI A SZÖRTÁBORBA?

  • Ha legkésőbb 2 héttel a tábor kezdete előtt szólsz nekünk, akkor a teljes befizetett előleget visszautaljuk.
  • Ha a tábor előtti 2 héten belül mondod le a részvételed, akkor nem tudjuk visszaadni az előleget, mert ezzel másoktól veszed el a lehetőséget.

  HOL TUDOK JELENTKEZNI a 2022-ES IDŐPONTOKRA?

  Töltsd ki az alábbi űrlapot! Mi hamarosan visszaigazolást küldünk az e-mail címedre! A kiválasztott tábor árának 50%-át (3napos : 20e Ft, 5napos : 30e Ft)átutalva tudod lefoglalni a helyed a SURF & CHILL CAMP-be.

    

   Hívás Email Időjárás Útvonal