Kedves Érdeklődő! 

Megnyitottuk a jelentkezést a 2024-es táborokba! Nézd meg az új időpontokat, foglald le a helyed, keress ismerősöket a tábor Facebook csoportjában!

Sok szeretettel várunk akár kezdőként, akár visszatérőként csatlakoznál hozzánk… 

De ugyan minek mennél el felnőtt létedre szörftáborba? Olvass tovább…

Egész héten a városban vagy és már alig várod, hogy végre kiszabadulj a szürke hétköznapokból…

Szeretnél minél több időt a szabadban, friss levegőn, mozgással és aktív pihenéssel tölteni. A konditermi, fitneszgépes edzések nem a te világod. Szeretnél egy olyan új mozgást beépíteni az életedbe, ami szellemileg és fizikailag is teljesen felfrissít; fejlődésre késztet és önmagában is élvezetes. Elemi érdeked, hogy frissen, kipihenve és feltöltődve tudj újra belevágni a mindennapi kihívásokba.


Egy nap a városban … teljesen kikészít.

Képzeld el, hogy a jól megérdemelt szabadidődet inspiráló, természetes környezetben, aktívan töltöd el. A szabadon, saját magad által választott kihívásokat teljesítve folyamatosan növeled az önbizalmadat és motivációdat. A munkahelyi stresszt teljesen hátrahagyva, a megszokott környezetedből kilépve, végre igazán feltöltődhetsz új élményekkel.

Úgy érzed, hogy nem fér bele az idődbe?

A szörfözést megtanulni néhány nap is elég lehet, viszont, ha már elsajátítottad az alapokat, egy életre szóló lehetőséget adsz magadnak arra, hogy ebben az izgalmas, természetközeli sportban leld örömödet.

Egy óra szörfözés … és úgy érzed, mintha kicseréltek volna. 🙂

Tegyél valamit már most azért, hogy jobban érezd magad a bőrödben!

Csatlakozz a felnőtt szörfös közösségünkhöz, és tölts velünk egy hosszú hétvégét vagy akár egy egész hetet a Balaton partján! Ne lepődj meg, ha utána a munkahelyeden is csak a szörfös élményeidre tudsz majd gondolni. 🙂 Tapasztald meg a vízparti környezet és a vízisportok jótékony hatásait a testi és lelki jóllétedre!

Miért érdemes elkezdened a szörfözést?

A szörfözést nem érzed fárasztónak, mert élvezetes!

Kezdőként a szörfözésre szánt idő nagy részét azzal töltöd, hogy próbálsz fennmaradni a deszkán. Eközben a láb-és törzsizmaid az egyensúlyozásban vesznek részt, a váll-, hát-, kar-és hasizmok pedig a szörfvitorlában ébredő erőnek tartanak ellen. Ha beleesel a vízbe és a deszkára kell felhúznod magad, szintén komoly fizikai munkát végzel. Szerencsére mindezt nem érzed megterhelő erőkifejtésnek, mert a víz, a hullámok, a napsütés kellemessé és élményteli kihívássá teszi a kezdeti lépéseket is.

Alaposan megdolgoztatja a törzsizmaidat!

A deszkás sportok, de különösen a szörfözés folyamatosan dolgoztatja a mélyhátizmokat, has-és farizmokat. A hullámokon való egyensúlyozás állandó mikromozgásokat igényel, ezáltal olyan izmokat is megmozgat, amiket a hétköznapokon egyáltalán nem használsz. A törzsizmaid megerősítésével az ülőmunka miatt kialakuló nyak- és hátfájást, hanyag tartásodat is javítja. A törzsizmok fokozatos megerősítésével a sportsérüléseket, illetve az ülőmunkából fakadó gerincproblémák (pl.: porckorongsérv) kialakulásának esélyét is csökkented.

Szárazföldi szimulátorral még a parton korrigáljuk a rossz testtartást (Fotó: Nagy Kinga)

A kezdeti lépéseket biztonságos környezetben tudod nálunk begyakorolni!

A gyakorlásra a Balaton déli partjánál ideálisabbat nehéz lenne elképzelni. A sekély víz, és a többnyire part felé fújó szélben, Közép-Európa legnagyobb édesvízi tavában ideális feltételek mellett tehetsz szert az alapokra. A szörfözés a vízi sportok közül azért is a legélvezetesebb, mert teljesen részévé válunk a természetnek: a hullámoknak, a víznek, a szélnek, a szikrázó napsütésnek, miközben konkrétan a kezünkben tartjuk az irányítást.

Szörfözés alatt akár 1000 kalóriát is elégethetsz 1 óra alatt!

Az élmény és az adrenalin miatt észre sem veszed, hogy mennyit dolgozik a tested. Szörfözés után szinte bármit megehetsz. A profi és kezdő (tanuló) szörfösök akár 1000, de egy hobbi szörfös is legalább 500 kcal kalóriát égetnek el óránként.  Itt elkerülheted az edzések során kialakuló túlhevített állapotot, hiszen bármikor felfrissítheted magad a vízben. Kezdőként még nem végzel olyan gazdaságos mozgásokat, így emiatt jóval több kalóriát égetsz az első órákban. Később már egyre letisztultabb, „gazdaságosabb” lesz az energiafelhasználásod, így kevésbé fogsz elfáradni és újabb kihívások után nézhetsz (nagyobb vitorla, kisebb deszka választása, erősebb szél).

A kezdeti navigációban sokat segít a közös szörfözés (Fotó: Szakács Péter)

VAJON NEKED SZÓL A SURF & CHILL CAMP?

Itt a helyed, ha szeretnéd aktívan, sok mozgással a Balaton parton tölteni a nyarat, de azért nem veted meg a függőágyban heverészést sem. Nyitott vagy arra, hogy megtanulj egy új sportot és próbára tedd magad. Szeretnéd megerősíteni az önbizalmadat és szeretnél nyugodtabbá, energikusabbá válni. A természet, különösen a víz közelsége megnyugtat, feltölt. Megoldást keresel a stresszes élethelyzetekre, szeretnéd kitisztítani a gondolataidat. Kiegyensúlyozottabb életmódra vágysz, amiben végre egyensúlyba kerülnek a munkahelyi, családi feladatok és a magadra fordított idő. Szeretnél egy olyan pozitív kis közösség részévé válni, akiknek a windsurf már évek óta az életük szerves része.

MIT FOGSZ CSINÁLNI A SZÖRFTÁBOR ALATT?

Nem könnyű megtalálni a tökéletes összhangot a sportolás és regenerálódás, az aktív és a passzív pihenés között. Több évtizedes szörfös és utazós tapasztalatunk alapján úgy érezzük, hogy sikerült megtalálnunk az egyensúlyt, és egy olyan programot állítottunk össze, amiben a szörfözés és vízisportok kipróbálása mellett nagy hangsúlyt fektet a Te pihenésedre és feltöltődésedre is. Elsősorban persze a szörfözés lesz a fő program, de emellett igyekeztünk olyan változatos tevékenységeket találni, amit mi is szívesen csinálunk, és jól kiegészítik egymást. Helyismeretünk segítségével elviszünk a kedvenc helyeinkre, legyen az egy titkos öböl Tihanyban, kilátó a nádasban, vagy egy helyi termelő bor-és sajtkóstolója. A programokat az időjárás és a csapat kondíciójának megfelelően válogatjuk össze. Persze, ha úgy érzed, hogy Te inkább lazítanál a bázison a függőágyban, vagy az estét egy könyv, vagy a családod társaságában töltenéd, nyugodtan megteheted. Semmi nem kötelező a táborban. A tábor alatt az aktuális időjárás- és szélhelyzettől függően, illetve az aktuális csapat döntése alapján állítjuk össze a programot.

EZEKRE A PROGRAMOKRA SZÁMÍTHATSZ:

 • TUDÁSSZINTEK szerinti KISCSOPORTOS SZÖRFOKTATÁS
 • szörfözés KIJELÖLT területen és KÖTETLENÜL, az oktatót követve
 • Kajak / SUP túra a szántódi öböl SECRET SPOT-jára.
 • SUP JÓGA és RELAXÁCIÓ naplementében.
 • Stability Workout, EGYENSÚLY FEJLESZTŐ edzések.
 • VITORLÁZÁS svertes kishajóban.
 • CSAPATÉPÍTŐ, együttműködésre alapuló játékok.
 • KÖZÖS vacsora a legjobb helyi éttermekben (kiemelt partnerünk a Picard  és a MamziBár), közös vacsorakészítés a parton (grillezés vagy pizzasütés)

LEFOGLALNÁD A HELYED? Könnyű dolgod lesz…

Töltsd ki az alábbi űrlapot! Mi hamarosan visszaigazolást küldünk az e-mail címedre! 20e Ft előleget átutalva tudod biztosítani a helyed a SURF & CHILL CAMP-be.

  Csapatkép 2019 (Fotó: Szakács Péter)

  KIK VAGYUNK?

  Oktatói csapatunk 2010 óta foglalkozik szörf-és vitorlásoktatással. Fiatalok, egyetemisták, helyiek, budapestiek, külföldiek.. a közös bennünk, hogy nagyon szeretjük a szörfözést, és a jó társaságot 🙂

  Többen versenyzőként kezdtük a sportot, majd váltunk oktatóvá, mert örömmel töltött el minket, ha tudásunkat a szabadidősport szintjén is továbbadhatjuk. A nyári szezont a Balaton partján töltjük, táborokat, tanfolyamokat szervezünk, ősszel és télen pedig külföldi spot-okat fedezünk fel. Szeretnénk, ha Ti is ráéreznétek a szörfös életstílusra és megtapasztalnátok testi és szellemi jótékony hatásait!

  Imádjuk azt amit csinálunk, és szeretnénk a szeles vízisportok élményét minél több embernek átadni. Szeretünk emberekkel foglalkozni, és az oktatás során személyre szabott fejlődést igyekszünk elérni a táborok alatt is.

  A valóságban ennél sokkal barátságosabbak vagyunk (Fotó: Szakács Péter)

  KORÁBBI RÉSZTVEVŐK VISSZAJELZÉSEI

  “Kicsit előítéletesen indultam neki a hétvégének, mivel a Balaton környékén kevés olyan hely van, ahol minőségi szolgáltatást lehet kapni szörf, SUP -bérlés, oktatás terén. Azt kell mondjam, hogy nagyon pozitívan csalódtam.

  Dani

  “Sosem gondoltam, hogy felnőttként is lesz lehetőségem táborozni. Rengeteg élménnyel lettem gazdagabb a tábor alatt, sokkal többet adott, mint amire számítottam.

  Dóri

  “Hihetetlenül élveztem a tábort, köszönöm, hogy bevezettetek a windsurf világába. Voltak nehéz pillanatok, sokszor visszaejtettem a vitorlát, de látva, hogy milyen figyelemmel kíséritek mindenkinek az egyéni haladását, egy pillanatig sem éreztem, hogy nem tudom megcsinálni. Biztos, hogy még jövök még Hozzátok és folytatom, amin elindítottatok.

  Judit

  Csendélet szörfözés után a Viharsarok Vitorlás Központban (Fotó: Sebestyén Blanka)

  MIÉRT VOLT KÜLÖNLEGES ÉLMÉNY A WINDSURF?

  “ A legfontosabb az volt, hogy amíg szörföztem, teljes mértékben ki tudtam kapcsolni az agyamat és ez felért egy meditációval…

  Noémi

  “Én szeretek összhangban élni a természettel… igazodni hozzá, elfogadni, megérteni. Ami nagy újdonság volt számomra, az az, hogy összhangba kerülhettem a széllel, és amikor egyensúlyba kerültek az erőink, minden erőfeszítés és izommunka nélkül belefeküdtem a vitorlába és csak hagytam, hogy vigyen a szél.

  Zita

   A végső cél sokak számára, a siklás (Fotó: Szakács Péter)

  “A SZEMÉLYES FEJLŐDÉSEM volt a legnagyobb élmény számomra, már keskenyebb deszkával és nagyobb vitorlával voltam a vizen, mint a legutóbbi táborban.

  Ádám

  “Nekem a táborban a kedvességetek, a figyelmetek, a türelmetek volt a legnagyobb ajándék. Na és persze a gettószörfözés… Hát, az tényleg fantasztikus volt.

  Anita
  “Én igazából csak jókat tudok mondani Rólatok. Szerintem nagyon jó Bennetek, hogy jól tudtok magyarázni, érthetően kicsik-nagyok számára; az, hogy TÜRELMESEK VAGYTOK és jó, hogy sose vagyunk olyan sokan, így MINDENKIRE ODA TUDTOK FIGYELNI, javítani a hibákat, a szimulátoron mindenki kipróbálhatja a szárazföldi szörfözést is. Ami még jó szerintem, hogy MINDIG ELMONDHATJUK A VÉLEMÉNYÜNKET, és hogy MEGBESZÉLJÜK A NAP VÉGÉN, hogy kinek, hogy ment és mi az, amin javíthatna.” –
  Misi

  A szörfözés utáni kiértékelés sosem maradhat el. (Fotó: Szakács Péter)

  MIKOR LESZ 2024-BEN SURF & CHILL CAMP?

  ELŐSZEZON:

  • 2024. május 03 – május 05.  péntek-szombat-vasárnap 3 napos: 54 000 Ft
  • 2024. május 18 – május 20. Pünkösd szombat-vasárnap-hétfő 3 napos: 54 000 Ft
  • 2024. május 31 – június 02. péntek-szombat-vasárnap 3 napos: 54 000 Ft

  FŐSZEZON:

  • 2024. június 9 – 14. vasárnapi érkezés, hétfő-péntek 5,5 napos: 89 000 Ft
  • 2024. június 21 – 23. péntek-szombat-vasárnap 3 napos: 54 000 Ft
  • 2024. július  19 – 21. péntek-szombat-vasárnap 3 napos: 59 000 Ft
  • 2024. augusztus 17 – 20. szombat-vasárnap-hétfő-kedd 4 napos: 75 000 Ft
  • 2024. augusztus 30 – szeptember 01. péntek-szombat-vasárnap 3 napos: 59 000 Ft

  UTÓSZEZON:

  • 2024. szeptember 13 – 15. péntek-szombat-vasárnap 3 napos: 59 000 Ft

  MIT TARTALMAZ A SZÖRFTÁBOR ÁRA? 

  A strandbelépőt, a szörfoktatást és az összes szárazföldi és vízi eszközünk (szörf, kajak, SUP, stability board stb.) használatát, szárazföldi és vízi jógaórákat, edzéseket, közös sportprogramokat, levezető streching-et a szörfözés után.

  MIT NEM TARTALMAZ AZ ÁR?

  A szállás, az étkezések, az italok, és a kiegészítő programok (ebéd, esti éttermi fogyasztás, stb.) díjait.

  MI TÖRTÉNIK, HA MÉGSEM TUDOK ELJÖNNI A SZÖRTÁBORBA?

  • Ha legkésőbb 2 héttel a tábor kezdete előtt szólsz nekünk, akkor a teljes befizetett előleget visszautaljuk. Ebben az esetben van lehetőség arra is, hogy más szolgáltatásunkra felhasználd az előleg keretedet.
  • Ha a tábor előtti 2 héten belül mondod le a részvételed, akkor nem tudjuk visszautalni az előleget, mert ezzel sajnos másoktól veszed el a lehetőséget.

  LEFOGLALNÁD A HELYED? Még nem késő…

  Töltsd ki az alábbi űrlapot! Mi hamarosan visszaigazolást küldünk az e-mail címedre! A kiválasztott tábor árának 50%-át átutalva tudod biztosítani a helyed a SURF & CHILL CAMP-be.

    

    

   Hívás Email Időjárás Útvonal