Szeretnél minél több időt a szabadban, friss levegőn, mozgással és aktív pihenéssel tölteni. A konditermi, fitneszgépes edzések nem a te világod. Szeretnél egy olyan új mozgást beépíteni az életedbe, ami szellemileg és fizikailag is teljesen felfrissít; fejlődésre késztet és önmagában is élvezetes. Elemi érdeked, hogy frissen, kipihenve és feltöltődve tudj újra belevágni a mindennapi kihívásokba.


Egy nap a városban …

 

Képzeld el, hogy a jól megérdemelt szabadidődet inspiráló, természetes környezetben, aktívan töltöd el. A szabadon, saját magad által választott kihívásokat teljesítve folyamatosan növeled az önbizalmadat és motivációdat. A munkahelyi, iskolai stresszt teljesen hátrahagyva, a megszokott környezetedből kilépve végre igazán feltöltődhetsz új élményekkel.

Talán most úgy érzed, hogy nem fér bele az idődbe?

A szörfözést megtanulni néhány nap is elég lehet, viszont, ha már elsajátítottad az alapokat, egy életre szóló lehetőséget adsz magadnak arra, hogy ebben az izgalmas, természetközeli sportban leld örömödet.

Tegyél Te is azért, hogy jobban érezd magad. Csatlakozz hozzánk, és tölts velünk egy hetet a Viharsarok Vitorlás Központban a Balaton partján! Tapasztald meg a vízparti környezet és a vízisportok jótékony hatásait!

A vízisportoknak, és elsősorban a szörfözésnek számos pozitív hatása van a testi és lelki jóllétünkre. Összegyűjtöttünk néhány jó okot arra, hogy miért érdemes elkezdened a szörfözést!

– Javuló közérzet: Semmi sem hasonlítható ahhoz, amikor egy szikrázó napsütéses napot a vízen, vízparton tölthetsz. A termes edzésekkel ellentétben számos előnyöd származik abból, ha a szabadban sportolsz, mozogsz. Érzelmileg, fizikailag és szellemileg is sokkal jobban feltölt. A napsütés D-vitamint termel a szervezetedben; a mozgás pedig a depresszió, a szorongás és a motiválatlan rossz kedv legjobb ellenszere.

– A törzsizmok megdolgoztatása: A deszkás sportok, de különösen a szörfözés folyamatosan dolgoztatja a törzsizmokat, a hullámokon való egyensúlyozás állandó mikromozgásokat igényel, ezáltal olyan izmokat is megmozgat, amiket a hétköznapokon egyáltalán nem használsz. A törzsizmaid megerősítésével az ülőmunka miatt kialakuló nyak- és hátfájást, hanyag tartásodat is javítod. Sok más mozgásformában is kamatoztatni tudod a mélyhátizmok, has-és farizmok erősítését. A törzsizmok fokozatos megerősítésével a sportsérüléseket, illetve az ülőmunkából fakadó gerincproblémák (pl.: porckorongsérv) kialakulásának esélyét is csökkented.

-Egyensúlyérzék javulása: A szörfözés gyakorlásával szuper egyensúlyérzékre tehetsz szert, amit minden más sportban előnyt jelent, és a hétköznapokban is nagyon hasznos. Búcsút inthetsz a csúszós padlóktól és jeges járdáktól való félelemnek, mert nem fogsz többet elesni. Az instabil helyzeteket igénylő más sportokban is fejlődni fogsz, mint például a Stand Up Paddle evezés, gördeszkázás, vagy télen a síelés, snowboardozás.

-NAGYON SOK kalóriát éget el: Szörfözés után szinte bármit megehetsz. A profi és kezdő (tanuló) szörfösök akár 1000, de egy hobbi szörfös is legalább 500 kcal kalóriát égetnek el óránként. Szörfözés közben is sok folyadékot és sót veszít a szervezeted, de mindezt nem érzed meg úgy, mint a szárazföldön végzett edzéseknél. Itt elkerülheted az edzések során kialakuló túlhevített állapotot és közben bármikor felfrissítheted magad a vízben. Kezdőként még nem végzel olyan gazdaságos mozgásokat, így emiatt jóval több kalóriát égetsz az első órákban. Később már egyre letisztultabb, „gazdaságosabb” lesz az energiafelhasználásod, így kevésbé fogsz elfáradni és újabb kihívások után nézhetsz (nagyobb vitorla, kisebb deszka választása, erősebb szél).

-Kezdőknek is nagyszerű testmozgás: kezdőként a szörfözésre szánt idő jó részét azzal töltöd, hogy próbálsz megállni a deszkán. Eközben a láb-és törzsizmaid az egyensúlyozásban vesznek részt, a váll-, hát-, kar-és hasizmok pedig a szörfvitorlában ébredő erőnek tartanak ellen. Ha beleesel a vízbe és úsznod kell, vagy amikor a deszkára kell felhúznod magad, szintén komoly fizikai munkát végzel. Szerencsére mindezt nem érzed megterhelő erőkifejtésnek, mert a víz, a hullámok, a napsütés kellemessé és élményteli kihívássá teszi a kezdeti lépéseket is.

– A szörfözést nem érzed fárasztónak, mert élvezetes: miközben 50 km/h sebességgel száguldasz a vízen, vagy éppen arra koncentrálsz, hogy ne essél le a deszkáról, nincs idő a fáradtságra gondolni. Ez azt jelenti, hogy sokkal tovább bírod a gyakorlást, mintha a szárazföldön edzenél. Egy felmérés szerint az átlagos szörfös napi 6 órát is gyakorlással tölt, anélkül hogy egyáltalán észrevenné, hogy telik az idő.

– Kezdeti lépések biztonságos környezetben: a gyakorlásra a Balaton déli partjánál ideálisabbat nehéz lenne elképzelni. A sekély víz, és a többnyire part felé fújó szélben, Közép-Európa legnagyobb édesvízi tavában ideális feltételek mellett tehetsz szert az alapokra. A szörfözés a vízi sportok közül azért is a legélvezetesebb, mert teljesen részévé válunk a természetnek: a hullámoknak, a víznek, a szélnek, a szikrázó napsütésnek, miközben konkrétan a kezünkben tartjuk az irányítást.

Mit fogunk csinálni?

Nem könnyű megtalálni a tökéletes összhangot a sportolás és regenerálódás, aktív és passzív pihenés között. Több évtizedes szörfös és utazós tapasztalatunk alapján úgy érezzük, hogy sikerült megtalálnunk az egyensúlyt, és egy olyan programot állítottunk össze, ami a szörfözés és vízisportok mellett nagy hangsúly fektet a pihenésre, feltöltődésre is. Elsősorban persze a szörfözés lesz a fő program, de emellett igyekeztünk olyan változatos tevékenységeket találni, amit mi is szívesen csinálunk, és jól kiegészítik egymást. Helyismeretünk segítségével elviszünk titeket a legjobb helyekre, legyen az egy titkos öböl Tihanyban, kilátó a nádasban, vagy egy helyi termelő bor-és sajtkóstolója. A programokat az időjárás és a csapat kondíciójának megfelelően válogatjuk össze. Persze ha úgy érzed, inkább lazítanál a bázison a függőágyban, vagy az estét egy könyv, vagy a családod társaságában töltenéd, nyugodtan megteheted.

A tábor alatt az aktuális időjárás- és szélhelyzettől függően, illetve a csapat döntése alapján az alábbi programokra számíthattok:

Sportprogramok:

 • Szörfözés (windsurf :))
 • Átevezés / szörfözés Tihanyba
 • Kajak / SUP túra a szántódi öbölbe
 • SUP jóga naplementében / napköszöntő jógázás
 • Stability Workout, egyensúlyozós edzések
 • Vitorlázás / katamaránozás
 • bringatúra
 • Közös futás a Kvassay sétányon, a Balaton parton, stretching
 • naplemente nézés szörfdeszkán fekve

Gasztroprogramok:

 • grillezős est
 • borkóstoló és fröccsözős este

Kultúrprogram:

 • Szabadtéri mozi, fimvetítés
 • Szabadréri színház: KULTKIKÖTŐ
 • Földvári kávézók és fröccsöző helyek feltérlépezése

Kinek szól?
Táborunk neked szól, ha szeretnéd aktívan, sok mozgással a Balaton parton tölteni a nyarat, de azért nem veted meg a függőágyban heverészést sem. Nyitott vagy arra, hogy megtanulj egy új sportot és próbára tedd magad. Szeretnéd megerősíteni az önbizalmadat és nyugodtabbá, energikusabbá válni. A természet, különösen a víz közelsége megnyugtat, feltölt. Megoldást keresel a stresszes élethelyzetekre, szeretnéd kitisztítani a gondolataidat. Kiegyensúlyozottabb életmódra vágysz, amiben végre egyensúlyba kerülnek a munkahelyi, családi feladatok és a magadra fordított idő. Szeretnél egy olyan pozitív kis közösség részévé válni, akiknek a windsurf életük szerves részévé vált.

 

Kik vagyunk?

Oktatói csapatunk 2010 óta foglalkozik szörf-és vitorlásoktatással. Többen versenyzőként kezdtük a sportot, majd váltunk oktatóvá, mert örömmel töltött el, ha tudásunkat a szabadidős és rekreációs szinten is továbbadhatjuk. A nyári szezont a Balaton partján töltjük, táborokat, tanfolyamokat szervezünk, ősszel és télen pedig külföldi spot-okat fedezünk fel. Szeretnénk, ha ráéreznétek a szörfös élet érzés de és előbb-utóbb Ti is csatlakoznátok a külföldi kalandjainkhoz is!

Imádjuk azt amit csinálunk, és szeretnénk a szeles vízisportok élményét minél több embernek átadni. Szeretünk emberekkel foglalkozni, és az oktatás során személyre szabott fejlődést igyekszünk elérni.

 

 

Mikor lesz 2019-ben felnőtt táborunk?

2019 május 17-19   péntek-szombat-vasárnap

2019 június 8-10   szombat-vasárnap-hétfő (Pünkösd)

2019 június 30 – július 5    vasárnap-péntek

2019 július 26- július 28    péntek-szombat-vasárnap

2019 augusztus 17-20   szombat-vasárnap-hétfő-kedd BETELT

2019 szeptember 6-8   péntek-vasárnap

2019 szeptember 13-15   péntek-vasárnap

 

Mennyibe kerül?
A tábor ára 44 000 Ft (hétfőtől – péntekig), illetve 29 000 Ft (péntek-vasárnap) ami tartalmazza a strand belépőt, szörfoktatást és az összes szárazföldi és vízi eszközünk (szörf, kajak, SUP, stability board stb..) használatát, szárazföldi és vízi jóga órákat, edzéseket. Nem tartalmazza a szállás, étkezések, italok, és külső programok (színház, borkóstoló, stb..) díjait.

Hol lehet jelentkezni?