Őszi vitorlás expedíció a Balatonon

A modern élet kártékony hatásai ellen mindannyian próbálunk küzdeni. Kevés valódi, gyakorlati kihívás van azonban, ami a személyiségünk, jellemünk fejlődésére valóban tud hatni. A Viharsarokból induló balatoni vitorlás expedícióval egy olyan programot szeretnénk kínálni Neked, ami:

Ha készen állsz a kihívásokra, és szeretnéd jobban megismerni önmagad, olvass tovább!

MI A CÉLJA A PROGRAMNAK?

Célunk, hogy outdoor kalandok során a résztvevőket megszokott környezetükből – úgynevezett komfortzónájából – rövid időre kibillentsük, így olyan kihívást biztosítsunk számukra, ami elősegíti önmaguk megismerését, és újszerű viselkedésformák felbukkanását és az élményből fakadó tanulás hosszú távú elmélyítését.

A vitorlázásnak szerintünk fontos szimbóluma annak a valós életben sokszor felmerülő kérdésnek, amikor elhagyjuk a biztonságos kikötőt és a mindig változékony, kiszámíthatatlan vizekre evickélünk. Programunk céljához a kishajós vitorlásokkal való vízreszállás jól illeszkedik, mert folyamatos éberségre, figyelemre ösztönöz és a jelenben tart minket.

Célunk, hogy a résztvevőket személyiségfejlődéshez és egyéni felismerésekhez juttassuk a kihívás és a kaland segítségével. 

Szeretnénk, ha a résztvevők ráébrednének arra, hogy sokkal többre képesek, mint ahogy gondolnák.

Tevékenységünkkel pedig szeretnénk aktívan ösztönözni az embereket egy élhetőbb világ megteremtésére és a természetközeliség fontosságára.

MI A TAPASZTALATI TANULÁS MÓDSZER LÉNYEGE?

A résztvevőket egy olyan új fizikai és szociális környezetbe helyezzük, ahol a hétköznapitól eltérő élmények érik őket. A természetsportok eszközeivel olyan kihívó problémák elé állítjuk a résztvevőket, amelyekben tanulhatnak a saját határaikról, reakciójukról. Módszerünk a tapasztalatszerzést és a tapasztalatok kiértékelését helyezi előtérbe.

MIÉRT MI?

MAGYARORSZÁGON ELSŐKÉNT kezdtük el a tapasztalati tanulás és a kalandpedagógia alkalmazását a vízi sportok izgalmas világában. A nemzetközi Outward Bound szervezet módszertanát külföldön sajátítottuk el és ezt hazahozva, szeretnénk itthon egy új színfoltot vinni a vitorlázásba. A tapasztalati tanulás módszerét alkalmazva szeretnénk olyan élményt nyújtani, amiből tanítványaink sokat tanulhatnak – a vitorlázás mellett – saját magukról is.

MIBEN NYÚJT TÖBBET AZ EXPEDÍCIÓ EGY KIRÁNDULÁSNÁL?

Az expedíció során a résztvevők kibillennek komfort zónájukból, mivel szokatlan feladatokat kell megoldaniuk önállóan vagy csoportban. A fizikai és problémamegoldó gyakorlatok az életünk valós szituációit modellező tapasztalatait nyújtja.

MIT FOGUNK CSINÁLNI?

A 3 napos program első napján ismerkedő, jégtörő feladatok lesznek, aminek során a résztvevők  megismerik egymást, és ráhangolódnak az outdoor kalandokra. Ezután megkezdjük a felkészülést az expedícióra, ami a résztvevőket egy szabadon választható kihívás elé állítja.

1. nap:

2. nap:

3. nap: 

MIÉRT ALKALMAS BALATONFÖLDVÁR ERRE A TEVÉKENYSÉGRE?

FÖLDRAJZI ELHELYEZKEDÉSÜNK (a velünk szomszédos Szántód és Tihany közelsége) egyedülálló lehetőséget teremt arra, hogy áthajózzunk a Balaton déli oldaláról az északi partra. Kizárólag itt van olyan közel egymáshoz a két part, hogy “legálisan” átkeljünk. Kis sport vitorlásainkkal ennek a kb 3 km-es távnak a leküzdése ideális körülmények között 20-30 perc, de kedvezőtlen szélviszonyok között akár 2-3 óra is lehet.

1500 méteres határvonal, Egyedül itt lehet áthajózni egyik partról a másikra.

A program ára

Jelentkezés

    Hívás Email Időjárás Útvonal