Blog

500x500

PROGRAMAJÁNLÓ hétvégére július 20-21

Szombatra felhős időt jósolnak, akár záporokkal 25-30 fok körüli hőmérséklettel és élénk É-ÉK-széllel. Vasárnapra napsütést, 30-35 fokot és gyengébb szelet ígérnek.

Ideális lesz az idő gyakorló szörfözéshez, vitorlázáshoz. A víz 28-30 fokos

PROGRAMAJÁNLÓNK hétvégére:
SURF & GO kezdő szörftanfolyam: július 20 szombat, július 21 vasárnap 11 órakor indul
Intenzív hétvégi vitorlás tanfolyam szombaton 10 órakor indul.
-SUP yoga Rubesch Lindával  szombaton 18.30-kor és vasárnap 10 órakor
Szörf, vitorlás, katamarán, wing oktatás bejelentkezés után, bérlés a hétvégén bármikor.

A strand június 15-tól már fizetős.

500x500

Nyitvatartás 2024

Kedves Vendégeink!

Örömmel jelentjük be, hogy a 2024-es szezonban is a megszokott helyen, Balatonföldváron, a Keleti strandon tudunk fogadni Titeket. 🙂
Idén szokatlanul korán érkezett meg a nyári idő, amihez megpróbálunk igazodni. Ha szép idő van, akkor tudtok jönni szörfözni, evezni vitorlázni. Mindenképpen szükséges előtte időpontot egyeztetni, mert még nincs folyamatos nyitvatartás.

Vitorlásokat max. 1-es viharjelzésig, és biztonságos körülmények között (max 3-4 Bft szél) lehet nálunk bérelni.
Ha bizonytalanok vagytok a szelet illetően, akkor telefonon tudtok tájékoztatást kérni.

A webkameránk itt elérhető:
https://www.idokep.hu/webkamera/viharsarok2

 

500x500

Tapasztalatszerző gyakorlatias vitorlás oktatás jogosítvánnyal rendelkezőknek

 • Van már vitorlás jogosítványod, de nincs még meg a szükséges gyakorlatod?
 • A tanfolyamon nem volt elég időd gyakorolni vagy nem volt elég szél és szeretnél még több gyakorlatot szerezni?
 • Külföldön szerezted meg a hajós jogsit, és nincs még hazai tapasztalatod?
 • Sok idő eltelt már a vitorlás jogsi megszerzése óta és kiestél a gyakorlatból?
 • Szeretnéd jobban megismerni a balatoni vitorlázás sajátosságait?

Ha rendelkezel jogosítvánnyal, de még további tapasztalatot szeretnél szerezni a biztonságos vitorlázáshoz a Balatonon, akkor jó helyen jársz!

A vitorlázás egy izgalmas és szabadságot nyújtó élmény, amelyre sokan vágynak, viszont nagyon sok vitorlázó számára a gyakorlat hiánya jelenti a legnagyobb kihívást. A Balaton egy kiváló helyszín, ahol továbbfejlesztheted vitorlás készségeidet és megszerezhetsz azokat a tapasztalatokat, amelyekre szükséged van az önálló vitorlázáshoz. Balatonföldváron található vitorlás iskoláink professzionális oktatói segítenek neked abban, hogy magabiztosan és biztonságosan hajózhass a nyílt vizeken.

A gyakorlati tapasztalat rendkívül fontos a vitorlázáshoz, hiszen különböző kihívásokkal kell szembenézni, mint például változó időjárási viszonyok és navigációs feladatok.

Ezek a kurzusok lehetőséget nyújtanak arra, hogy valós körülmények között gyakorolj a Balatonon. Tapasztalt oktatóink segítségével megtanulhatod a haladó vitorlázási technikákat, a speciális manővereket és az összetettebb navigációs kihívásokat. Az ilyen típusú kurzusok során olyan gyakorlati tapasztalatokat szerezhetsz, amelyek segítenek megszokni a különböző időjárási körülményeket és fejleszteni a döntéshozói képességeidet.

Emlékezz, hogy a tapasztalat megszerzése egy folyamat, és a gyakorlás mindig kulcsfontosságú. Azoknak, akik szeretnének továbbfejleszteni vitorlázói képességeiket és készségeiket, ajánljuk, hogy vegyenek részt a Balatonon szervezett vitorlás túrákon és versenyeken, ahol további tapasztalatokat gyűjthetnek és fejleszthetik navigációs és manőverezési készségeiket.

  Vitorlás igazolvány VÖWS *:

  Tehát, ha szeretnél továbbfejleszteni vitorlázói készségeidet és megszerezni a szükséges gyakorlatot a balatoni vitorlás iskoláink segítségével, ne habozz! Válassz egy olyan kurzust, amely megfelel az igényeidnek, és lépj előre a vitorlázás világában. A balatoni tapasztalatod alapján magabiztosan hajózhatsz majd a tengeren is, és élvezheted a szabadságot, amit a vitorlázás nyújt.

  500x500

  Katamarán tanfolyam

  Miért éppen katamarán?

  Ha a sebesség és az adrenalin megszállottja vagy, ha neked nem elég a nyugodt vitorlázgatás vagy evezés, akkor a katamaránt neked találták ki!
  A katamarán
  a vitorlázás egy magasabb szintje, sebességben és élményben a szörfözéshez, kite-hoz áll közelebb, mint az egytestű hajókhoz.

  olvasom tovább

  500x500

  Hajós jogsi – Milyen kell?

  Az első kérdés ami a legtöbb emberben felmerül, ha hajózni, vitorlázni szeretnének, hogy kell-e, illetve milyen “jogsi” kell a hajóvezetéshez. A rossz hír az, hogy nincsen egyszerű válasz a kérdésre. Nem létezik olyan, az autóshoz hasonló, egységes, mindenhol elfogadott papír vagy képesítés, amivel vezethetjük a hajókat.

  olvasom tovább

  500x500

  Bringatúra és vitorlás szezon nyitás 2021 április 3-4.

  Indítsd velünk a tavaszt egy frissítő bringatúrával és vitorlás regattával!

  Ha a vírushelyzet megengedi, idén is hagyományosan húsvétkor szeretnénk indítani a szörf és vitorlást szezont! Április 3-án, SZOMBATON bringatúrát szervezünk Kötcsére, utána pedig VASÁRNAP vitorlás és szörfös szezonnyitó lesz a Viharsarokban! Szeretnénk Veletek EGYÜTT felavatni kedvenc Zugvogel hajóinkat.

  olvasom tovább

  500x500

  Miért Balatonföldvár?

  Miért érdemes szörfözéshez, vitorlázáshoz, evezéshez, vagy nyaralásod helyszínéül éppen Balatonföldvárt választanod? Tény, hogy vannak népszerűbb, közelebbi, vagy ismertebb helyek, de hiszek abban, hogy nem fogod megbánni, ha minket választasz!

  olvasom tovább

  Hívás Email Időjárás Útvonal